Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
och få din RABATTKOD!

Tunna eller tjocka batterier - vilket är bekvämast?

Säg att du skaffat en videokamera, och än så länge har du bara använt ditt standardbatteri. Självklart vill du filma så mycket som möjligt, men det finns ett problem... Batteriet räcker bara i en halvtimma. Och när du börjar söka online efter extrabatterier till videokameran så hittar du först bara de med samma batteritid.

Lyckligtvis så finns det batterier med högre kapacitet till de flesta videokameror. Om du söker närmre på just din videokamera så kommer du snart upptäcka att det kan finnas hela fem olika typer av batterier som alla passar till din kamera!

”Hur länge kan jag filma med dessa batterier?”
Detta är en fråga som ofta kommer upp. Den är inte så lätt att ge ett direkt svar på, men väldigt enkelt att räkna ut själv. Du vet bäst själv hur länge din kamera brukar tillåta dig filma med ett fulladdat batteri. Sedan är det bara att kolla på ditt batteri och vilket mAh-värde det har. Säg att ditt batteri har 700mAh, och kan filma i 60 minuter.

Börja med att göra en sökning på den hemsida där du hittat batterier som passar din kamera. Ofta kan du skriva in din kameramodell och få fram alla batterier som är kompatibla med den, och deras mAh-värde brukar vara tydligt utskrivet så det är enkelt att jämföra med det du har.

Säg att du hittar ett tjockt batteri med 3500mAh. Du kan då enkelt räkna ut hur länge du kan filma med det batteriet. 3500/700 = 5 (gånger så länge), du kan alltså filma i 300 minuter.

Ladda bara upp batteriet först, sedan kan du filma i flera timmar! Perfekt under semestern, när du är ute och filmar en längre tid eller om du spelar in ett reportage till exempel.

Tjocka batterier
Det är väldigt praktiskt att kunna filma länge på endast en uppladdning, men observera att själva batteriet även är större i storlek, vilket kan innebära nackdelar för dig. Till exempel kan batteriet vara i vägen för dig när du ska se genom sökaren, och i vissa fall kan det även innebära att din kamera ihop med batteriet inte längre får plats i din gamla kameraväska. Här under finner du två exempel på ett tunt och ett tjockt batteri till vår sony-kamera. För att visa skillnaden har vi tagit det tunnaste och det tjockaste batteriet som exempel. Sedan kan du själv avgöra vilket som passar bäst för dig!


Med standardbatteriet (det tunna) kan du filma i 104 minuterMed det tjocka batteriet kan du filma i 392 minuter

Hitta ditt batteri

Sök efter kamera/telefon/dator:

Top 10

n