Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
och få din RABATTKOD!

En strömkälla direkt i din ficka med ett Power Pack

Kärt barn har många namn: Powerbank, power pack, externt batteri och back up-batteri. Dessa bärbara energikällor bär du enkelt med dig i väskan och kopplar till din smartphone när du akut behöver ladda den. Men vad behöver du tänka på när du väljer en powerbank?

Kapacitet i mAh, vad betyder det?
Milli-Ampere-Timmar (mAh) anger det externa batteriets kapacitet. Utan att fördjupa oss för mycket i tekniken bakom det, kan vi sammanfatta det såhär: Ju högre mAh som står angivet hos batteriet, desto mer kan du ladda din enhet innan batteriet är tomt. Powerbanks brukar ha en kapacitet mellan 2000 och 12.000mAh.

Hur mycket behöver du?
2000mAh är lagom när du behöver ge din smartphone en extra boost och få den att hålla en halv dag extra. Med 3000mAh och uppåt kan du ladda upp din mobil helt och hållet. Detta beror förstås på vilken mobil du har, en Samsung Galaxy S5 har till exempel ett större batteri än en äldre iPhone (till den senare räcker 3000mAh för att ladda batteriet två gånger).

Om du vill vara säker på att ditt powerbank-batteri är tillräckligt för att ladda din telefon helt och hållet, så bör du se efter vad det står på batteriet i din telefon och välja därefter. Även andra enheter som laddas med hjälp av usb-kabel kan laddas upp med hjälp av en power bank, så som spelkonsoller, kameror och mp3-spelare. Tänk på att detta är rätt nytt och stöds inte av alla kameror, men det finns laddare som kan anslutas till usb även om inte själva kameran kan göra det, anslut då din laddare till din powerbank och kameran laddas upp ändå.

Power Packs för mer kraftfulla enheter
Kanske vill du även kunna ladda din surfplatta (eller till och med laptop!) med ditt externa batteri. Ett power pack från ca. 6000mAh och uppåt lämpar sig för att ladda upp en surfplatta. För att ladda din laptop behöver du ett power pack med ca. 20.000mAh, vilket tyvärr kan kosta rätt mycket; runt 1500 kronor.

Flera på en gång
Väljer du ett power pack med över 6000mAh, så kan du ofta ansluta flera enheter till det på samma gång. Se efter innan du köper ett batteri vilka anslutningar som finns och vilka kablar som ingår. De flesta power banks har laddas upp från USB till micro-USB och laddar upp från micro-USB till USB. Därför ingå oftast bara en USB-kabel, och om du vill ladda fler enheter på samma gång behöver du ha en extra kabel till den enheten. Som tur är så är dessa kablar väldigt vanliga, och de flesta som äger en smartphone har flertalet USB-kablar liggandes hemma.

Speciella Power Packs
Sist men inte minst, så finns det också power packs med “extra” funktioner. Vissa externa batterier kan laddas via solceller. Andra har lampor eller en display som visar hur mycket av batteriet som är uppladdat, eller så finns det flera olika anslutningar för att kunna ladda alla möjliga enheter.

Känner du dig övertygad?
Du hittar vårt sortiment av power packs här.

Hitta ditt batteri

Sök efter kamera/telefon/dator:

Top 10

n